Biały cukier i słodycze

Największym i najbardziej ukrytym wrogiem dzisiejszego świata nie jest ani alkohol, ani tytoń, ani nawet nie są to narkotyki czy napływający cudzoziemcy.

Najbardziej podstępne zagrożenie dla naszego życia kryje się w najbardziej przez nas lubianym słodkim smaku, a ściślej mówiąc w białym cukrze i słodyczach.  I nie mówimy tutaj o słodyczy naturalnych owoców, czy miodu. Tworzony przez człowieka biały, czy też brązowy cukier to wróg numer jeden dzisiejszej, ktoś by powiedział, rozwiniętej cywilizacji.

A jakie są fakty?

Cukier uzależnia 8 razy bardziej niż kokaina!
Żołądek nie trawi go i natychmiast traktuje jako toksynę!
Cukier w połączeniu z tłuszczem powoduje wzrost złego cholesterolu,
kradnie z naszego organizmu tak potrzebny nam magnez, potas, wapń, mikroelementy i witaminy.
A na dodatek każde przetworzone jedzenie (gotowane, smażone, zapchane sztucznymi barwnikami i konserwantami, czy podawane jako zupki z proszku) jest traktowane przez organizm jako cukier.

„Na początku XX wieku średnie spożycie cukru w Europie wynosiło 5 kg rocznie na osobę. Dziś Polak zjada około 42 kilogramów rocznie (średnia w UE wynosi około 39 kg). Tak zwane cukry dodane (czyli mono- i disacharydy, np. glukoza i fruktoza, sacharoza) są obecne niemal we wszystkich produktach. Nasz organizm przywykł do cukru i coraz bardziej go pożąda”

Odstawienie cukru jest kluczowe dla naszego zdrowia. Dlaczego?
Oto kilka z 72 chorób, które czekają nas aznim zdecydujemy się na detox:

„Niemal większość dzisiejszych chorób spowodowana jest cukrem:
Cukier może osłabiać system immunologiczny i przeszkodzić mu w obronie przeciw chorobom infekcyjnym.
Cukier zakłóca równowagę chemiczną organizmu: powoduje deficyt chromu i miedzi oraz przeszkadza we wchłanianiu wapnia i magnezu. Powoduje gwałtowne podniesienie się poziomu adrenaliny, jest przyczyną nad aktywności, niepokoju, trudności z koncentracją i chorowitości u dzieci.
Cukier może znacząco podnosić ogólny poziom cholesterolu, trójglicerydów oraz wzrost poziomu „złego” cholesterolu i obniżenie „dobrego” cholesterolu, przyczynia się do utraty elastyczności i funkcjonalności tkanek (kradnie kolagen)
Cukier karmi komórki rakowe i odkryto jego związek z rozwojem raka piersi, jajników, prostaty, okrężnicy, trzustki, dróg żółciowych, płuc, woreczka żółciowego i żołądka.
Cukier może podnieść poziom glukozy w organizmie i w ten sposób spowodować reaktywną hipoglikemię.
Cukier osłabia wzrok. (…)”

Spróbuj się wyrwać z nałogu!
Pomagamy w detoxie od cukru. To łatwiejsze, niż się spodziewasz, dajemy gwarancję na skuteczność naszego programu detoxcukier. Zadzwoń lub napisz, a za 3 miesiące będziesz sobie wdzięczny za tą decyzję 🙂

Więcej o korzyściach z programu detoxcukier znajdziesz TUTAJ

powrót TUTAJ